RACUCHY Z KEFIREM I JABŁKAMI - PYSZNA INSPIRACJA OD ANETY
Kiedy jest karnawał to racuchów
przecież nie może zabraknąć. Dzisiaj rano wykorzystałam fantastyczny i szybki
przepis na kefirowe racuchy z jabłkami ze słodkiego bloga Anety https://ilovebake.pl/ i szczerze Wam polecam
ten prosty i szybki sposób na karnawałowe śniadanie.
SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI:
400 ml kefiru ( zazwyczaj to jedna mała
butelka)
2 jajka
300 g mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 kwaśne jabłko obrane ze skórki i pokrojone w
niewielkie kawałki
1 łyżeczka cukru pudru do posypania usmażonymi
racuchów
olej do smażenia.
WYKONANIE:
WYKONANIE:
Jajka roztrzepujemy w misce wraz z
kefirem. Do mąki wsypujemy proszek do pieczenia, mieszamy i dodajemy do kefiru
i jajek. Na koniec wrzucamy jabłka. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy
łyżką racuchy. Usmażone dobrze jest odsączyć na papierowym ręczniku. Na koniec
posypujemy je delikatnie cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz