PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU Z FETĄ
Pasta z zielonego groszku? Zapewniam Was, że w połączeniu z fetą smakuje
absolutnie wyśmienicie, a na dodatek jest super szybka w przygotowaniu. Przepis
znalazłam w inspirującej książce “ Dzień Dobry. Śniadania z Małgosią Mintą” i
zyskał aprobatę głównie dorosłych w domu, choć wierzę, że dzieci się także do pasty przekonają.
SKŁADNIKI:
150 g mrożonego groszku
50 g fety
1 łyżka jogurtu greckiego
1 ząbek czosnku
sok z limonki lub cytryny
sól morska
pieprz czarny mielony
czarnuszka do posypania
WYKONANIE:
Groszek gotujemy ok 10 minut w osolonej wodzie.
Odcedzony groszek, fetę i jogurt miksujemy przy użyciu blendera na gładką masę.
Dodajemy sok, sól ( pamiętajcie, że feta jest słona), pieprz i jeszcze przez chwilę
miksujemy. Smakuje najlepiej z tostami posypana czarnuszką.
Komentarze
Prześlij komentarz